© Monique Hoogland

Maatregelen voor een groene en klimaatbestendige tuin

Laat je inspireren door de lijst met verschillende maatregelen om je tuin klimaat-, water- en natuurvriendelijk te maken.

Een Kleine maatregel heeft al een groot effect

Vergroen je balkon

© Amar Sjauw En Wa - Windhorst
© Amar Sjauw En Wa - Windhorst
© Amar Sjauw En Wa - Windhorst
© Amar Sjauw En Wa - Windhorst
© Amar-Sjauw-En-Wa-Windhorst
© Amar-Sjauw-en-Wa-Windhorst
 ‹
 ›

Ook een balkon kun je vergroenen. Kleine klimplanten kunnen vanuit een pot op een balkon groeien. Dit geldt voor klimrozen, maar ook voor erwten en bessen. Klimplanten kunnen in combinatie met een pergola ook op een balkon voor schaduw zorgen. Door je muren of balkonhekken met een druivenstruik, kamperfoelie of klimop te laten begroeien, creëer je een groene omgeving voor dieren, die zich er kunnen voeden met de nectar of er kunnen schuilen.

Er zijn vele leuke manieren om naast klimplanten je balkon te vergroenen. Vaak is er niet veel ruimte. Een mogelijkheid is dan om het groen te stapelen. Bijvoorbeeld door potten aan een pallet of een rek te hangen. Ook zijn er veel verschillende bakken die je aan balkonrelingen kunt bevestigen.

Er zijn ook minigroentes te koop, waardoor je zelfs kunt ‘moestuinieren’ op je balkon. Met een wormenbak kun je zelfs je eigen compost verwerken op je balkon.

Infoblad 'Vergroen je balkon'

kosten
zeer weinig kosten
moeilijkheid
makkelijk
onderhoud
weinig onderhoud
×
Filters
Favorieten
Favorieten

Klik op het hartje bij een maatregel om 'm te bewaren.

×