© pxhere.com

Alle maatregelen

Laat je inspireren door de lijst met maatregelen om Enschede groen en blauw in te richten.

Herintroductie verhoogd trottoir/ holle weg

© atelier GROENBLAUW
© Atelier dreiseitl
 ‹
 ›

Verhoogd trottoir

Bij wateroverlast door een hevige regenbui, kunnen stoepranden het water op straat houden of richting een groenzone sturen. Zo blijven de trottoirs begaanbaar en de huizen droog.

In veel steden en wijken zijn trottoirs verdwenen in het kader van toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en het verkeersluw maken van binnensteden. Een verhoogd trottoir kan bij een beperkte overstroming wateroverlast in de gebouwen voorkomen. Voor kinderwagens, rolstoel- en rollatorgebruikers kunnen op strategische plaatsen hellingbanen aangelegd worden.

Holle weg

Holle wegen kunnen meer water bergen en afvoeren dan de gebruikelijke bolle wegen. Weggebruikers (fietsers, auto’s, etc.) maken ook tijdens regen gebruik van deze wegen; dit kan leiden tot overlast door opspattend water. Onder andere hierdoor zijn holle wegen niet in alle situaties toepasbaar. Een ander nadeel van een holle weg is dat er makkelijker water op de weg blijft staan en dit bij vorst tot gladheid kan leiden. In gebieden met een natuurlijk afschot zal het water sneller afstromen naar een lager gelegen gebied wat het risico op gladheid beperkt.

 

Toegepast in deze projecten

×
Filters
Favorieten
Favorieten

Klik op het hartje bij een maatregel om 'm te bewaren.

×